perjantai 29. elokuuta 2014

Pulppuaako pulp pinnalle vai pulpahtaako se pönttöön?

Pulppuaako pulp pinnalle vai pulpahtaako se pönttöön?

Jep, kornit sanaleikit sikseen.

Tämän blogin tarkoituksena on käsitellä erinäisiä Suomessa, ja miksei ulkomaillakin julkaistuja kioskikirjallisuudeksi luokiteltuja, enemmän tai vähemmän, roskaksikin tituuleerattuja kirjoja, niin ja miksei elokuviakin.

Alkuun ainakin ruodin muutamaa omaa lempisarjaani, mutta tarkoituksena on pikku hiljaa lipua myös tuntemattomille vesille ja ottaa käsittelyyn astetta omituisempaa ja miksei jopa harvinaisempaa materiaalia.
Materiaalin tekstejä varten hamuan kirpputoreilta ja kierrätyskeskuksista, yleensä puhtaasti kansikuvan perusteella, joten mitään perinpohjaisia, syväluotaavia esittelyjä en tule tarjoamaan. Useaa esittelemääni kirjaa ei edes internetin syvät rivit näytä tuntevan.

Käsittelytapani on ehdottoman henkilökohtainen ja pääasiallisesti satiirinen. Tekstejä ei ole tarkoitus pienimimässäkään määrin ottaa tosissaan, joten Tapani Maskulat ja Paavo Väyryset, älkää vaivautuko.

Kerrotaanpa loppuun vielä vähän itse allekirjoittaneesta:

Olen kolmenkympin hujakoilla pyörivä pyöreä kermaperseinen Espoolainen lastenkirjastotyötä ammatikseen tekevä pop-kulttuurin ystävä, joka vapaa-ajallaan pyrkii pääasiallisesti pelailemaan lukemattomia rästissä olevia pelejä, lukemaan blogin aiheenakin olevia roskateoksia ja joskus harvemmin jopa kalastelemaan (muutakin kuin kommentteja ja tykkäyksiä). Harrastustoimintaa nykyisellään tosin rajoittaa työelämä ja lapsenhoitoon liittyvä stressiperäinen toiminta. Pahoittelen jo valmiiksi verkkaista julkaisutahtia. Tai enpäs pahoittelekaan, itselleni tätä pääasiassa kirjoittelen. Mielensäpahoittajat haistakoon horsmaa.

Kioskikirjallisuuden puolelta omiksi suosikeiksini lukeutuvat mm. Remo Williams, Morgan Kane, sekä lapsuuden suursuosikkini Tarzan & Zorro (vaikka nykyään varsinkin Tarzanit mielletään jo lähes korkeakulttuuriksi). "Korkeakulttuurilliselta" puolelta (typerä termi), lempikirjailijoihini lukeutuvat muun muassa Charles Bukowski, Albert Camus, John Irving, Hunter S. Thompson, sekä John Fante. Bukowskin Pulp kirja poislukien, näiden kirjailijoiden teosten ruotimista ET tule löytämään tästä blogista.

Näillä eväin liikenteeseen. Siteerataanpa vielä loppuun edes sen kerran "ihan oikean kirjailijan" tekstiä:

Res Ipsa Loquitur

Vapaasti käännettynä:

Puhukoon asia itsensä puolesta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti